ForumGrzewcze.pl - Ogrzewanie bez tajemnic : Dlaczego Nie Grzeje Cwu? - ForumGrzewcze.pl - Ogrzewanie bez tajemnic

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Dlaczego Nie Grzeje Cwu? 8 lat perypetii z ogrzewaniem...

#1 Użytkownik jest niedostępny   zasimex 

  • Nowicjusz
  • Pip
  • Grupa: Forumowicz
  • Postów: 1
  • Dołączył: 02-luty 15

Napisany 02 luty 2015 - 09:44

Witajcie Drodzy Użytkownicy niniejszego Forum,

Po wielu latach ciągłych kłopotów i kilku hydraulików i specjalistów od ogrzewania postanowiłem, że zasięgnę pomocy na forach i spróbuję zrobić to sam.
Instalacja CO i CWU była montowana przez firmę. Od samego początku były jakieś problemy. A to non stop zapowietrzone grzejniki, a to słabo grzały, a to na piecu 100o a grzejniki letnie i tak w kółko... "Specjalistów" jak pisałem było wielu i ostatni przerobił instalację w poniższy sposób. Problem teraz jest taki, że na grzejniki grzeje bardzo dobrze ale w ogóle nie grzeje CWU. Mało tego - jeżeli podczas pracy pompy CO odpowietrzam układ CWU, zasysane jest przez ten zaworek powietrze a nie na odwrót. W momencie kiedy wyłączę pompkę CO to układ CWU się odpowietrza ale po uzupełnieniu wody i uruchomieniu pompy CO wypierana jest woda przez naczynie zbiorcze.
Pomóżcie - co mogę zrobić żeby było wszystko dobrze...

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

i czy w ogóle takie przegięcia połączeń na powrocie są dobre...? raz niżej raz wyżej...

Dodaj obrazek

Jeżeli powinienem dodać jakieś info - dajcie znać.
Z góry dzięki za zainteresowanie tematem!

Marcin
0

Prześlij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie